Matiga proteinmuffins med paprika & fetaost

Matiga proteinmuffins med paprika & fetaost
6 st
 
1 dl havregryn
1 dl havremjöl (mal eget av havregryn)
1.25 dl (40g) naturellt whey/vassle proteinpulver
1 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/4 tsk av både timlan och oregano
1 tsk psylliumfrö
1 tsk linfrö
1 dl havremjölk (eller valfri mjölk)
1 ägg
1/2 röd paprika, hackad
50 g 10% fetaost (eller valfri fett%)
 
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda alla blöta ingredienser, utom fetaosten, separat och häll sedan ner i de torra och blanda väl.
3. Häll smeten i muffinsformar av silikon eller en smord liten muffinsplåt, och smula sedan fetaosten lika över alla muffins.
4. Grädda i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna. Går jättebra att frysa och ta ut vid behov.
 
Hittade receptet här
 
Näringsvärde per muffins:
117 kcal
10 g protein
10 g kolhydrater
3,5 g fett

Kommentera här: