Glutenfritt hamburgerbröd

Glutenfritt hamburgerbröd
3 hamburgare
 
Bröd:
250 g lättkesella
50 g havregryn malt till ett mjöl (1 dl havremjöl)
1 dl (55g) bovetemjöl)**
2 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk pizzakrydda
1/2 msk sesamfrön

**Du kan använda annat mjöl, tex rismjöl, sojamjöl, fullkornsmjöl osv.
 

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 C.
2. Ha i alla ingredienser i en skål och blanda ihop allt till en ganska kletig massa.
3. Forma till 3 lika stora bullar och lätt på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Strö lite sesamfrön på bullarna.
4. Grädda i ca 15-20 minuter, eller tills de fått en fin brun färg. Ta ut och knacka på botten. Låter de ihåliga är de klara. Låt svalna.
 
Hittade receptet här

Kommentera här: