Glutenfria & proteinrika frukostfrallor: frukt & nöt (med pumpafrön)
Glutenfria & proteinrika frukostfrallor: frukt & nöt (med pumpafrön)
4 st per recept
3 dl glutenfria havregryn
1,5 dl naturellt vassleproteinpulver
1,25 tsk bakpulver
1 krm bikarbonat
1/4 tsk salt
250g lättkesella
1 stort fikon, hackat
15 mandlar, grovt hackade
pumpafrön på toppen
Gör så här
1. Sätt ugnen på 180 C.
2. Blanda alla ingredienserna i en bunke. Smeten blir ganska kletig. Forma till 4 lika stora bullar och lägg på en bakplåt klädd med bakplåtspapper.
3. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter eller tills de fått en gyllenbrun yta. Jag ökade på till 200 C efter 12 minuter och gräddade i ytterligare 2-3 minuter för att de skulle få färg. Vänd på dem och knacka på botten, låter de "ihåliga" är de klara.
4. Låt svalna på galler och ät med valfritt pålägg.