Glutenfria & proteinrika frukostfrallor: frukt & nöt (med pumpafrön)

Glutenfria & proteinrika frukostfrallor: frukt & nöt (med pumpafrön)
4 st per recept
 
 3 dl glutenfria havregryn
1,5 dl naturellt vassleproteinpulver
1,25 tsk bakpulver
1 krm bikarbonat
1/4 tsk salt
250g lättkesella
1 stort fikon, hackat
15 mandlar, grovt hackade
pumpafrön på toppen
 
Gör så här
1. Sätt ugnen på 180 C.
2. Blanda alla ingredienserna i en bunke. Smeten blir ganska kletig. Forma till 4 lika stora bullar och lägg på en bakplåt klädd med bakplåtspapper.
3. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter eller tills de fått en gyllenbrun yta. Jag ökade på till 200 C efter 12 minuter och gräddade i ytterligare 2-3 minuter för att de skulle få färg. Vänd på dem och knacka på botten, låter de "ihåliga" är de klara.
4. Låt svalna på galler och ät med valfritt pålägg.
 
Hittade receptet här
 
Näringsvärde per fralla (av 4 st):
227 kcal
21g protein
22g kolhydrater
3g fett

Kommentera här: