Glutenfria & proteinrika frukostfrallor: Havre & linfrö (med sesamfrön)

Glutenfria & proteinrika frukostfrallor: Havre & linfrö (med sesamfrön)     
4 st per recept
 
2,5 dl havregryn (glutenfria) malt till ett mjöl         
0,5 dl hela havregryn
2 msk rismjöl
1,5 dl naturellt vassleproteinpulver (jag använde detta)
250g lättkesella
1 tsk malda brödkryddor
1/2 msk hela linfrön
1,25 tsk bakpulver
1 krm bikarbonat
1/4 tsk salt
sesamfrön på toppen
 
Gör så här
1. Sätt ugnen på 180 C.
2. Blanda alla ingredienserna i en bunke. Smeten blir ganska kletig. Forma till 4 lika stora bullar och lägg på en bakplåt klädd med bakplåtspapper.
3. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter eller tills de fått en gyllenbrun yta. Jag ökade på till 200 C efter 12 minuter och gräddade i ytterligare 2-3 minuter för att de skulle få färg. Vänd på dem och knacka på botten, låter de "ihåliga" är de klara.
4. Låt svalna på galler och ät med valfritt pålägg.
 
Hittade receptet här 
 
Näringsvärde per fralla (av 4 st):
220 kcal
21g protein
23,5 g kolhydrater
2 g fett

Kommentera här: