GI-müsli på bovete

Ingredienser
5 dl boveteflingor
0.5 dl solroskärnor
1 dl cashewnötter
1 dl valnötter
1 dl sesamfrön
1 dl mandel
1 dl hasselnötter
1 dl hyvlad kokos
4 msk kanel
0.5 dl rapsolja
1.5 dl vatten
1 msk honung
5 st torkade aprikoser
5 st torkade fikon
0.5 dl goijibär
 
Gör så här
1 - Blanda alla torra ingredienser, utom den torkade frukten i en skål. Olja, vatten och honung blandas separat i en annan skål. Blanda sedan ihop innehållet i de båda skålarna. 
2 - Bred ut blandningen i en långpanna med bakplåtspapper i botten. Rosta i ugn på 175 grader i 30 minuter, rör om då och då.
3 - När müslin svalnat, blanda i den torkade frukten som du klipper ned i bitar. Förvara müsliblandningen i en burk. 
4 - Vill du ha sötare smak så kan du droppa i 1–2 droppar stevia. En droppe motsvarar cirka en sockerbit.
 
 

Kommentera här: