Det är viktigt att ha rätt teknik

Hittade den här texten här, tyckte den var bra och rätt teknik är viktigt för att man ska få ut det mesta utav träningen och inte skada sig!

"Alla vill vi väl få ut mesta möjliga av vår konditionsträning, få bästa möjliga flås och bränna mesta möjliga kalorier. Men med fel teknik kan du motarbeta dig själv och det du vill få ut av din träning. Det vanligaste felet på löpbandet är att man håller i sig i handtagen och låter sig släpas fram.
– Det kan även vara bra att ha en kompis som hjälper en att kolla att man inte springer och duttar på tårna, säger Jeanette Marklund, personlig tränare.

Det är även viktigt att man har en bra kroppshållning och att armarna inte fladdrar runt kroppen. Vanligt är även att man står för upprätt i stället för att vad som är naturligt luta sig lätt framåt. 
Två andra populära konditionsmaskiner är cross­trainern eller trappmaskinen. Och även här är det många som har fel teknik. Det är många som hänger på handtagen, lägger all kroppsvikt på armarna och i stort sett får sig en tricepsträning i stället för konditionsträning. 
– Ha lätt böjda ben, tårna pekar framåt och spänn till i bålen. 

Att luta sig för mycket framåt i stället för att ha en rak hållning hör också till vanligheterna. Sedan bör du även se till att inte ställa in för tungt motstånd; för att få upp pulsen behöver du lättare motstånd och högre tempo. Roddmaskinen hör kanske inte till de populäraste konditionsmaskinerna, vilket är synd då de är mycket effektiva. Teknikmissen som är vanlig här är att man lutar sig för mycket tillbaka då man drar roddpinnen mot sig. 
– Sträck på dig och dra pinnen mot naveln och inte mot bröstet, säger Jeanette Marklund."

 

 

Kommentera här: